Yaşanan Sakatlık, EDG Kadrosunda Değişikliğe Sebep Oldu!

Mart ayı sonunda EDward Gaming kadrosuna yedek olarak katılan ve SK Telecom T1‘de de görev yapmış olan  Lee “Scout” Yechan’ın 2016 LPL Yaz Mevsimi’nde Heo “pawN” Won-seok’un as kadrodaki yerini alacağı açıklandı.

scout edg

Lee “Scout” Yechan

Scout transferi gerçekleştiğinde;  Heo “pawN” Wonseok’un yaşadığı sakatlık sebebi ile ortaya çıkan kadro sorunlarının önüne geçmek için, istikrarlı bir ikinci orta koridor oyuncusuna ihtiyaçları olduğunu ve transferi de bu yüzden yaptığını belirten EDG yönetimi, pawN’ın sırtındaki rahatsızlığın daha da ilerlediğini ve 2 ay boyunca takımdan uzak kalacağını açıkladı. Bahar Mevsimi’ndeki 25 maçta forma giyen pawN, 3.87 KDA ortalaması ile ligi tamamladı. Ligde B Grubu’nu 2. sırada tamamlayan EDG, playofflarda LPL finaline kadar yükselmeyi başarmıştı ancak finalde RNG‘ye 3-1 mağlup olarak şampiyonluğa veda etmişti.

edg logo

 

Pek çok profesyonel oyuncu tarafından oldukça yetenekli bulunan genç orta koridor oyuncusu Scout, 2015 sezon öncesi dönemde SKT T1 kadrosuna katılmış ancak takip eden sezonun tamamını Faker ve Easyhoon‘un gölgesinde geçirmişti. Easyhoon‘un 2016 sezonu için Çin ekibi Vici Gaming‘e transfer olması ile beraber oyuncu rotasyonunda kendine daha çok yer bulacağını düşünen Scout bu sezon da sadece 1 maçta ( 16 Ocak 2016 / SKT T1 vs. Jin Air Green Wings ) forma giyebilmişti. Şubat ayı sonunda SKT T1 ile bağlarını koparan Scout, mart ayında ise EDG kadrosuna katıldı. Yetenekli oyuncunun 2016 Yaz Mevsimi’nde nasıl bir performans sergileyeceğini hep beraber göreceğiz.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!