Zirvenin En İyileri – 8. ve 7. Numara

Dünya şampiyonasının başlamasına kısa bire kala Riot Games Zirvenin En İyileri adı altında dünyanın en iyi 10 oyuncusunu açıklamaya başladı. 7. ve 8. sıradaki oyuncular işte karşınızda:

 

8 Numara – Rekkles

 

 

Takım – Fnatic
Bölge – Avrupa
Konum – Nişancı
En Çok Oynadığı Şampiyonlar

Rekkles tam bir “harika çocuk“.

2012 Kasım’ında, Sezon 2 Dünya Şampiyonası’ndan sadece birkaç ay sonra, takımlar IPL5‘e katılmak üzere Las Vegas’ın yolunu tutmuştu. Pek çokları için bu turnuva gelmiş geçmiş en görkemli turnuvalardan birisidir ve bunun arkasındaki isim Rekkles‘tı.

Dünya Şampiyonu TPA‘yı üst üste dört defa mağlup etmeyi başaran ve böylece turnuvadan elenmelerini sağlayan Fnatic‘in kazanacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak ucu ucuna World Elite takımına yenilerek turnuva galibiyetini kaptırdılar; WE o zamanlar gücünün zirvesindeydi. Rekkles bu turnuvada dünyanın en iyi nişancısı olarak kabul görmüş olsa da, LCS‘teki yaş sınırlaması nedeniyle Fnatic ona bir seneliğine elveda demek durumunda kaldı.

Kesinlikle beklemeye değerdi.

Rekkles bugün dünyanın en iyi takımlarından birisinde, Avrupa LCS’te MVP olarak hükmünü sürüyor ve tek sezonda en fazla katletme rekoruna ortak. Rekkles’ın elinden gelmeyen yok; koridor mekanikleri, oyun sonu minyon biçme ve harita hâkimiyeti, stratejik hamleler, iletişim. Aynı zamanda, neredeyse her şampiyonu en üst seviyede oynayabilme yetisine de sahip.

Rekkles, Kuzey Amerika ve Avrupa’da nişancılığın altın standardıdır desek yalan olmaz.

 

7 Numara – DanDy

 

 

Takım – Samsung Galaxy White
Bölge – Çin
Konum – Orman
En Çok Oynadığı Şampiyonlar

League of Legends Kore’ye geldiğinden bu yana profesyonel camiada oyunculuk yapan DanDy, kendisini Kore’nin ve muhtemelen dünyanın en iyi ormancısı olarak geliştirmeyi başardı. Tam zamanında kullandığı Çarp büyüleri sayesinde haritadaki olanca canavarı çalarak edindiği “Hırsızlar Prensi” lakabıyla DanDy, pek çok kez takımı kötü durumdayken maçı 180 derece döndürebildi.

Samsung Galaxy White‘ın solo koridorlarının iki pasif oyuncusu Looper ve Pawn ile birlikte çalışan DanDy, taşıyıcı ormancı rolünü üstlenmekten ve kusursuz baskınlarıyla skorları toplamaktan hiç çekinmez. DanDy’nin en güçlü olduğu yönü, rakiplerini detaylı bir şekilde analiz etmesidir diyebiliriz. Rakip ormancının hangi yoldan gideceğini kestirerek ne zaman nerede olacağını çok iyi bilir ve nefes aldırmaz.

Lee Sin ve Elise aldığında (profesyonel kariyeri boyunca 54-20’lik bir rekora sahip bu iki şampiyonla) adeta bir canavara dönüşen DanDy’yi takımlar oyunun başında durdurmak zorunda, yoksa koridor aşaması bitmeden oyunu kaybetmiş bulabilirler kendilerini. Oyun başları ile ortalarında DanDy’yi zapt etmeyi başarabilseniz bile, Hırsızlar Prensi’nin “o kim ya” konumundan çıkıp kâbus gibi üzerinize çökmesi için, Baron çukurunda şansının bir kez yaver gitmesi yetecektir.

Kaynak: League of Legends Türkiye

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!