2018 FIRST Robotics Competition İstanbul Regional Başlıyor!

26 yıldır Amerika’da devam eden FIRST® Robotics Competition etkinliği, 2015’ten beri Türkiye’de de sezon dışı olarak organize edilmiştir.

2017’de üçüncüsü düzenlenen etkinlikte Türkiye’nin farklı bölgelerindeki lise öğrencilerinden oluşan 53 takım ve İtalya’dan gelen 1 takım yarıştı. Türkiye’de 2018 Mart ayında ise ilk uluslararası FIRST® Robotics Competition Regional etkinliği İstanbul’da düzenlenecek!

Etkinlik, öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmak üzere Türkiye’de Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenleniyor. Etkinliğin amacı; lise çağındaki gençlerin takım ruhunu geliştirmek, yardımlaşmayı ve sonuç yerine sürece odaklanarak birlikte kazanmayı benimsemesini sağlamaktır. Öğrencilerden, belirlenen oyun ve kurallar dahilinde robotlarını yapmaları, aynı zamanda kendi iş planlarını oluşturup kaynak bularak sürdürülebilir bir takım oluşturmaları bekleniyor.

Etkinliğin tamamı sponsorlar ve gönüllülerle yürütülüyor. Gönüller, işin her anında ve her alanında yer alıyor. Yapılması gereken her şeyi büyük bir özen ve özveriyle yapıyorlar. “Artan gönüllüler ve sponsorlarla 2015 yılında 8 takımla başladığımız bu yolculukta 2017 yılında takım sayısını 54’e çıkartarak yaklaşık 1500 öğrenciye ulaştık.’’ diyen Fikret Yüksel Vakfı Türkiye Temsilcisi Ayşe Selçok, bu etkinliğin öğrencilerin bilim ve teknolojiye olan ilgilerini arttırmasının yanı sıra, eğitim kurumları ile sektörler arasında kurulan ilişkileri  de hızla geliştirdiğini  vurguluyor.

Dünya genelinde 26 ülkeden 3660 takımın katıldığı turnuvaya  Amerika, Çin, Kanada, İsrail, Meksika ve Avustralya’dan sonra, Türkiye de yedinci ülke olarak etkinliğe ev sahipliği yapacak. İlk kez 10-12 Mart 2018  tarihlerinde; Ülker Spor ve Etkinlik Salonunda gerçekleşecek olan 2018 FIRST Robotics Competition İstanbul Regional’da Samsun, Adana, Kars, Niğde, Çorum ve Giresun’un da dahil olduğu 14 farklı ilden 39 lise takımı 6 haftada yaptıkları robotlarıyla yer alacak.

Robot performansının yanı sıra teknik birikimleri ve topluma kazandırdıkları değerler ile değerlendirilen takımlar bu kriterler çerçevesinde ödüllendirilecektir. Yapılacak turnuvanın sonunda, alanlarında uzman jüriler tarafından titizlikle seçilen üç takım ve yarışlar sırasında galip gelen üç takım olmak üzere toplam altı takım 18-21 Nisan tarihlerinde Houston’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacak.

Üç gün boyunca bilimin, teknolojinin ve yaratıcılığın ön planda olacağı  İstanbul Regional’a katılım ücretsiz olup, geleceğe tanıklık etmek isteyen herkesi etkinliğimize bekleriz.

Fikret Yüksel Vakfı Hakkında:

Fikret Yüksel Vakfı 1998’de Darüşşafaka mezunu Fikret Yüksel tarafından eğitime destek vermek amacıyla kurulmuştur. Vakfımız Amerika merkezli,  kar amacı gütmeyen bir kurumdur. Darüşşafaka Eğitim Kurumları bağışçıları arasında bulunan vakfın Türkiye’deki hedeflerinden biri, daha fazla öğrencinin FIRST programlarına katılımını sağlayarak öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamaktır. Vakfın en büyük hedefi; Türkiye’de her lisede bir FRC takımı görmek.

FIRST Hakkında:

For Inspiration and Recognition of Science and Technology, ilk harflerinden oluşan, kısa adı ile FIRST®, 1989 yılında mucit Dean Kamen tarafından, gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki ilgisini artırmak için kurulmuş kar amacı gütmeyen bir vakıftır. FIRST® gençlere bilimi, teknolojiyi, matematiği ve mühendisliği içinde barındıran programlar sunarak, onları bu alanlarda geleceğin kendine güvenen ve yaratıcı liderleri olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kadınların Hedefi Dijital Oyun Dünyasında Daha Çok Kariyer

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!