2016 Dünya Şampiyonası Kura Çekimi Detayları

2016 Dünya Şampiyonası’na katılacak takımların belli olmasının ardından şimdi sıra 10 Eylül’de gerçekleşecek olan kura çekimine geldi.

Takımların torbalara ayrıldığı bir kura sistemi ile belirlenecek olan gruplarda, hangi takımın hangi torbada yer alacağı, yaz mevsimi şampiyonlukları ve MSI 2016’nın da etkisi ile belirlendi. 2016 MSI’da ilk 4’e giren takımların bölgesinde Yaz Mevsimi’ni şampiyon bitiren ekipler, 2016 Dünya Şampiyonası kura çekimine 1. torbadan katılmaya hak kazandı.

• Hiçbir grupta aynı bölgeden 1’den fazla takım yer alamayacak. Bu demek oluyor ki, Kore’yi temsil eden ama farklı torbalarda bulunan ROX Tigers ile SK Telecom T1’in isimleri kura çekimi sırasında aynı grupta olmak üzere çıkabilir, ancak bu iki takım aynı gruba düşemeyeceğinden dolayı ismi en son çekilen takım en uygun olan (aynı bölgeden bir başka takımın bulunmadığı) ilk gruba yerleşecek.

• Kura çekiminde ilk olarak 1. torba takımları gruplara yerleşecek. 1. torba takımları son bulduğunda 2. torbadaki 8 takımın grupları belirlenecek ve son olarak da 3. torbadaki 4 takım grupların son halini ortaya çıkaracak.

• Grup Aşaması’nda takımlar birbirleriyle 2’şer kez oynayacak, 2 haftalık süreçte gerçekleşecek toplam 48 maçın ardından tüm gruplarda ilk 2 sırayı alan ekipler Eleme Aşaması’na yükselecek ve mücadeleye çeyrek finalden devam edecek.

2016 Dünya Şampiyonası’nın 16 takımının gruplara yerleşeceği kura çekimi, 10 Eylül Cumartesi günü Türkiye saatiyle 21.00’da gerçekleşecek. Kura çekiminin tamamı Türkçe olarak LoL TV ekranlarından canlı yayınlanacak.

kaynak:lolespor

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!