Overwatch, League of Legends’dan Daha Popüler Hale Geliyor!

Overwatch’ın tüm dünyada azımsanmayacak bir başarı yakaladığını söylemek heralde yanlış olmaz. Daha ilk haftasının sonunda toplam 7 milyon oyuncuya ulaştığı belirtilen oyunun popülerliği Gametrics’in verilerine bakılırsa, sadece 7 milyon oyuncu ile sınırlanamayacak kadar büyük!

Gametrics’in verilerine göre, Overwatch, Kore’nin en popüler oyunu olan League of Legends’ın seviyesine gün geçtikçe daha hızlı yaklaşıyor. Bu verilerin hazırlanmasında, Kore’deki oyun oynayan kesmin oldukça uzun süreler geçirdiği hatta zaman zaman günler boyu kaldığı PC Bang denen oyun kafelerindeki oyun oynama alışkanlıkları da göz önüne alınmış. Kore’deki popülerlik sıralamasında 2013 yılının şubat ayından bu yana 1. sırada bulunan League of Legends, Overwatch’ın çıkışı ile beraber ilk defa tercih edilme yüzdesi olarak, %30’ın altına inerek %29.15 seviyesine gerilemiş. Overwatch ise, şimdiye kadar rastlanmayan bir hızla yükselerek %23.79’luk oranı ile ikinci sırada yer alıyor.

Evet listenin Korece olduğunun farkındayız ☺ 1. Sırada halen LoL bulunmasına rağmen, ikinci sıradaki Overwatch hızla yükseliyor. 3. sırada ise Sudden Attack var

Elbette Kore’de bulunan PC Bang kafelerinin, global istatistikler göz önüne alındığında hatırı sayılır bir veri olmadığını düşünmek mümkün. Ancak video oyunları ve elektronik sporlar endüstrisinin kalbinin attığı bir ülkede, Overwatch’ın bu kadar kısa zamanda bu denli popüler hale geldiği düşünülürse, Overwatch’ın geleceğinin bir hayli parlak olduğunu gönül rahatlığı ile söylemek mümkün.

Overwatch’ın kısa sürede kazandığı popülerliği, Reddit istatistikleri ile de görmek mümkün. Açılan başlık sayısı açısından karşılaştırıldığında Overwatch subreddit’i oyun dünyasının en büyük iki subreddit’i olan CS: GO ve Dota 2 den daha büyük hale gelmiş durumda. Eğer bu yükselen trend devam ederse, Overwatch’ın sadece başarılı bir oyun değil, başarılı bir elektronik spor kategorisi haline gelmesi işten bile değil.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!