Dota 2, Nexon ile geliyor!

Valve, partnerleri Nexon ve Perferct World ile Güney Kore ve Çin’de Dota 2’yi çıkarmak için oldukça fazla mesai harcıyor. E-Sporlarlarla uğraşanları sevindirecek bir haber de Nexon’dan geliyor. GameSpot, Kore’de Dota 2’nin kalbi olan Nexon Korea patronu Injun Kim ile çok önemli bir söyleşiye imza attı. Bu röportajın en önemli noktalarını sizlere taşıyoruz.

  • Nexon e-spor ligleri kapsamında 1.7 milyon dolarlık turnuvalar göreceğimizi belirtiyor!
  • Kore’deki bu yapılanmada Valve’in eşleştirme sistemi ve istatistikleri kullanılacak. Bu da demek oluyor ki Dota 2 server kapasiteleri artacak.
  • 1.7 milyon dolarlık ligin tüm masrafları Nexon tarafından karşılanacak. Bu lig bir başlangıç olacak ve Nexon Dota 2’yi kompetitif alanda desteklemeye devam edecek.
  • Yapılacak ilk ligde direkt davetiyeli takım olmayacak. Yani katılım herkese açık. Ligin yayını GomTV üzerinden yapılacak.

 

Kore’de çetin bir savaş başlıyor!

 

  • Ve belki de röportajın can alıcı sorusu: “LoL Kore’de kendine çok iyi bir yer edinmiş durumda. Bunun Dota 2’ye oyuncu çekmeyi zorlaştıracağından korkuyor musunuz?”

“LoL alternatifsiz bir şekilde satışlarda zirveye oturdu. Onca çalışmanın, emeğin karşılığını verdi. Riot Games’ten öğrenebileceğimiz çok şey var. Konu kompetitif rekabet ise aramızda çok çetin bir savaş olacaktır. Bu nedenle biz daha mütevazi bir ödülle başlayıp, zamanla bunu arttırma niyetindeyiz. Umarım insanlar bu 2 mükemmel oyunu dener ve oynayacakları oyuna kendileri karar verirler.”

 

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!