Elder Scrolls VI PlayStation’a Gelmeyebilir!

Xbox operasyonlarını yürüten isim olan Phil Spencer, yaptığı açıklamada imalı olarak Elder Scrolls VI oyununun PlayStation’a gelmeyeceğini belirtti.

Elder Scrolls VI PlayStation’a Gelmeyebilir!

Phil Spencer, yabancı basına verdiği röportajda gelecekteki projelerinden bahsetti. Bethesda’nın yeni Sci-Fi oyunu olan Starfield’ın Xbox ve PC platformlarına özel olacağını belirten Phil, ilginç bir açıklama ile konuşmasına devam etti. Xbox Game Pass sahiplerinin Bethesda oyunlarını Xbox ve PC platformlarında en iyi kaliteyle oynayabileceklerini belirten Phil, Elder Scrolls VI oyunundan da bahsetti.

Spencer, açıklamasının devamında Elder Scrolls VI için en iyi Xbox kalitesini ortaya koymak istediklerini de belirtti. Aslında bu da dolaylı yoldan Elder Scrolls VI oyununun Xbox platformuna özel olacağını doğruluyor. PC platformu gibi büyük bir platformun göz ardı edilemeyeceğini düşünürsek oyunun PC ve Xbox platformlarında sunulup Nintendo ve PlayStation gibi konsollara çıkış yapmayacağını söyleyebiliriz. Ancak Sony gibi bir strateji izlenirse zamanla bu oyunların diğer konsollara çıkarıldığını da görebiliriz.

Xbox cephesi, Game Pass abonelik sisteminde henüz istediği satış rakamlarına ulaşamasa da gidişattan memnun. Pandemi sürecinde abone sayısında önemli bir artış gözlemlendi. Bu artışın sonraki dönemlerde de devam etmesi bekleniyor ve isteniyor. Böyle bir ortamda da Xbox, Bethesda gibi büyük bir oyun haznesine sahip bir şirketin oyunlarını rakip konsollarda yayınlamaya sıcak bakmıyor. Bu konudaki gelişmeleri sizlerle paylaşıyor olacağız.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

Caner Özdemir

Bilgisayar mühendisi, yazar, oyuncu ve oyun geliştirici.