League of Legends Konsolda: Tencent TGP Box’u Tanıttı

Riot Games’in çatı şirketi Tencent Holding, TGP Box (Tencent Games Platform) isimli cihazı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

İlk olarak, sadece Çin pazarında piyasaya çıkacak olan bu cihaz, Windows 10 tabanlı bir sistem üzerinde çalışacak. Çin pazarındaki oyunculara, üst düzey bir oyun bilgisayarına sahip olmadan popüler oyunlara ulaşma imkanı tanıyacak olan TGP Box, Tencent oyunlarının listelendiği kendine ait bir arayüze de sahip:

Ancak sistem Windows 10 tabanlı olacağı için normal bir bilgisayarmış gibi de kullanılabilecek. Intel Core i3 ve i5 işlemci seçeneklerine sahip iki model ile piyasaya çıkan TGP Box, 128 GB SSD depolamaya sahip. Ekran kartı olarak ise nVidia GTX 750Ti kullanıyor. Fiyatı ise seçtiğiniz işlemciye bağlı olarak değişmekle beraber $549 doları (yaklaşık 1650 TL) geçmiyor.

PS4 ve XBox One gibi yeni nesil oyun konsollarının ve güçlü bir oyun bilgisayarının yerini alamayacak gibi gözükse de Tencent, TGP Box ile aylık oyuncu sayısı 100 milyonu geçen League of Legends’ı daha da büyük kitlelere ulaştıracak gibi gözüküyor.

 

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!