Zula Yaratıcısı InGame ve Galatasaray İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Yerli oyun Zula’nın  yaratıcısı InGame Group ve Galatasaray arasındaki işbirliği anlaşması imza töreni Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda gerçekleşti. Gerçekleşen imza töreninde iki taraf yetkililerinin konuya ve espora ilişkin konuşmaları şöyle oldu;

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Erol Özmandıracı

 “Çok güzel bir gün bizim için. Espordaki gelişmeler, Yönetimimizin Ocak ayında buraya yerleşiminden beri devam ediyor. Bu süre içinde FIFA ve Wolfteam takımımızı kurduk. Bu ay sonu itibarıyla da Zula’nın liginde Galatasaray takımımız oynayacak. Bu kadar basın mensubunu burada görmemiz de bu işin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Türkiye, esporun yıllardır içinde ama bu sektörün potansiyeli şimdi fark ediliyor. Geleceğin esporda olduğunu düşünüyorum. Futboldan sonra esporun en fazla gelir sağlayan branşımız olacağının düşünüyorum. Yönetimimizle beraber bunu çok güzel planladık. Başkanımızın da espora ve oyun dünyasına yakınlığı biliniyor. Kendisi de sıkı bir oyuncu. Doğal olarak biz de sık sık Yönetim Kurulunda bunları tartışıyoruz. İnşallah uzun vadede daha enteresan ve heyecanlı bir rekabet meydana gelecek. Genç nüfusun bu konuya eğilimi çok hızlı değişiyor. Dünya çapında 400 milyon izleyiciden bahsediyoruz. Artık ‘espor nedir’ sorusunu fazla almamaya başladım. Çünkü herkes bu işin ciddiyetini gördükçe artık bilmesi gerektiğini düşünüyor” dedi.

Konuşmaların ilerleyen dakikalarında anlaşmanın detaylarına, espor ve medya ilişkisine değinen Erol Özmandıracı Galatasaray olarak espor gelecek planlarını da anlattı.

“Zula’nın diğer oyunlara göre farkı Türk oyun markası olması ve yazılımının Türkiye’de yapılmış olması. Bu da oyuna InGame Group’un müdahale etmesi fırsatını tanıyor. Burada da sanal ürün satışı gerçekleşebiliyor ve Galatasaray ürünlerini satabilme fırsatımız oluyor. Dünyadaki yabancı oyunlarda müdahale imkanı olmuyor. Uzun vadede ayda 1 milyon TL’lik ciro bekliyoruz. Bu, Galatasaray için çok farkı bir beklenti. Burada bir ürün satışından pay alma fırsatı var. Bir bedel üzerinden anlaşma yaptık ama asıl bizim beklentimiz bu ürün satışlarından gelecek pay. Biz uzun vadede ayda 1 milyon TL’nin üzerinde gelir elde edeceğiz Zula oyununda. 1-2 sene sonrasında çok farklı rakamları da telaffuz edebiliriz” bilgisini paylaşarak Çin’de takım kurma planlarını ve Türkiye-espor ilişkisini “Türkiye’de çok fazla espor ligi yok. Zula, League of Legends ve Wolfteam turnuvaları gerçekleştiriliyor. Bunların üçü de Türkiye’de aktif olarak bulunan firmalar. Bir profesyonel turnuva ortamı yoksa, bizim de turnuva düzenleme imkanımız olmadığı sürece, bu espor imkanlarının turnuva organize etmesini beklemek zorundayız. Bunların hiçbirinde olmamak gibi bir durum yok. Şimdi espor federasyonu da kuruldu. Her platformda şampiyonluk için oynayacağız. Umarım diğer kulüplerimiz de bunu benimser ve ekosistem daha da genişler. Türkiye çok farklı bir ülke. Türkiye’de taraftarı olan kulüplerin his bağı çok kuvvetli. Türkiye’de yazılım firmalarının kesinlikle yeni Türkçe oyunlar üretmesi lazım. Başkanımız da bunu sürekli olarak anons ediyor. Galatasaray da bu oyunları dünyaya tanıtabilir. Bizim yurt dışında özellikle Çin’de takım kurma gibi çalışmalarımız da var. Yeni gençliğin de tamamen bu branşa yöneldiğini öngörürsek bu durum Galatasaray markası için bulunmaz bir fırsat” sözleriyle anlattı. Medyanın espor üzerine daha çok eğilmesi gerekliliğini savunan Erol Özmandıracı sözlerine şöyle devam etti. “Konvansiyonel medya araçları espora çok fazla yer vermiyor. Halkın buna çok eğilimi yok. Basının halkı bilinçlendirmesi bir sektörün doğmasına neden olacak. 300 bin kişinin günde oynadığı bir oyunun gücü tartışılamaz. Sponsorların ilgisini çekmesi için mevcut gazete, televizyon ve reel dünyamızda esporu daha çok görebilmemiz lazım. Sponsorlar bu sektöre girdikçe heyecan ve rekabet daha da artacak”

InGame Group Kurucu Ortağı Genco Alp

Törende InGame Group adına söz alan Genco Alp “2012 yılında InGame Group olarak en önemli eğlence firması olma vizyonuyla hayata başladık. Bu süreçte günler, aylar, yıllar süren hummalı bir çalışma sonrasında 2015’te Zula; ilk defa Türkiye’deki oyun severler ile buluştu. Sonrasında da dünyaya ulaştı. 11’den fazla dil seçeneği, 100’den fazla ülkede, toplamda 15 milyondan fazla oyuncuya sahip. 2018 hedeflerimize bakarsak Zula’yı espor dünyasında konumlandırmak istiyoruz. Türkiye’de de yayında olan birçok oyundan bizi farklı kılan özellikler var. Yüzde yüz Türk oyunu olarak; Türk oyuncuların ilgisini artırmak, uluslararası alanda espor oyuncuları yetiştirmek ve Türkiye’deki oyun sektörünü dünyada daha iyi yereler getirmek bizim hedefimiz. Bu hedefleri gerçekleştirmek için yatırım gerekiyor. Yaklaşık 8 milyon TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Bunun içinde 3.5 milyon TL’lik ödül havuzu olan profesyonel espor karşılaşmaları ve İstanbul’un iki ayrı yakasında Türk esporculara hizmet verecek olan espor merkezleri oluşturmak var. Bu çapta ekonomi yaratan turnuvalara sahip olmak çok önemli gelişmeler. Hedeflerimize doğru ilerlerken Türkiye’nin dünyada en çok tanınan markası olan Galatasaray ile işbirliği anlaşması imzalamak bizim için çok önemli bir fırsat. Umarım bu imza Türkiye’de yüzlerce, binlerce esporcunun yetişmesine katkı sağlar” dedi. Medya ve espor ilişkisine değinen Genco Alp sözlerine şöyle devam etti.  “Oyun dünyası ekosistemini iyi anlamak lazım. Bir tarafta sporcular, menajerler var. Bir tarafta da oyun üreticisi ve medya. Oyun dünyası çok ilgi gören bir konu. Zula’dan örnek vermek gerekirse, günde tekil oyuncu sayımız 300 binin üzerinde. Trafik oranları, sosyal medyadaki etkileşimleri diğer hiçbir sektörle kıyaslanamayacak derecede yüksek. Bu iş birliği ile hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı ülkelerinde iki marka için de çok daha iyi projeler üreteceğimizi düşünüyorum”

Fortnite’ın Yeni Güncelleştirmesi Oyuna Gaz Bombasını Getiriyor!

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!