Analiz: C ve D Grupları 2. gün

League of Legends Dünya Şampiyonası’nda C ve D gruplarının ikinci gününde de espora dair herşey vardı. Sürprizler, hayal kırıklıkları ve müthiş performanslar sergilendi. Gruplarda dengeler yeniden değişirken Najin White Shield haricinde namağlup takım kalmadı.

Najin White Shield G – M Alliance: D grubunda çıkış arayan Avrupa 1.si ile 2 galibiyetle başlayan Kore 3.sünün mücadelesi Alliance açısından oldukça hızlı başladı. Oyunun başında her koridorda üstünlük sağlayan, skorda 7-0 öne fırladığı bu sekansta Froggen’a 4 skor ve 2 de asist aldırmayı başaran Alliance, maçın sonunu ise getirmeyi başaramadı. Tabzz’ın soru işareti yaratan ilk eşya –Kanasusamış- tercihine, GorillA’nın ellerinde Thresh’in mükemmel ölüm cezaları eklenince Shield’in öne geçmesi uzun sürmedi. Oyunun ilerleyen safhaları için çok daha etkili bir takım kuran Kore takımı maçı da kazanmayı bildi

Samsung Blue M – G Fnatic: Günün ikinci maçında Fnatic büyük bir sürprizin altına imza atmayı başardı. Birbirlerine olan saygısı oldukça iyi bilinen Rekkles ve Deft’in kapışmasında ise önce çıkmayı başaran İsveçli nişancı oldu. Oyunun başından sonuna rağmen çok az hata yapan Fnatic, oyun başında geriye düşmeye alışkın Kore ekibine yine alışkın olduğu takım savaşlarıyla geriye dönüş şansı vermedi. Yellowstar’ın mükemmel şekilde sağladığı harita görüşüne Rekkles ve xPeke’nin mükemmele yakın performansları eklenince, Fnatic gruptaki ilk galibiyetini grubun favorisinden almış oldu.

Najin White Shield G – M Cloud9: Gruba 2 galibiyetle başlayan ekiplerin galibiyet mücadelesi öncesinde, Alliance’ın Shield karşısında galibiyeti kaçırması ve Fnatic’in Blue’yu yenmesi eklenince momentum ve psikolojik üstünlük Amerika temsilcisine geçmiş gibi görünüyord. Ancak ilk maçta oyunun başında yaşadığı problemlerden kurtulmuş gibi görünen Shield, oyunun başında alt koridorda, oyun genelinde de tüm haritada büyük bir baskı kurmayı başardı. Zefa’nın Corki’sinin oyunun ortalarına iyi durumda girmesiyle beraber rakibe her savaşta büyük hasarlar vermeyi başaran Kore ekibi namağlup unvanını da sürdürdür.

OMG G – M Fnatic: Güne flaş bir galibiyetle başlayan Avrupa ekibi ile Çin takımının mücadelesinde, Blue maçında yakaladığı havayı bir sonraki maça taşıyamayan Fnatic mağlubiyetten kurtulamadı. OMG için çıkış niteliği taşıyan bu mücadeleye üst koridorda Gogoing için Irelia, orta koridorda cool içinse turnuvanın en çok yasaklanan şampiyonlarından olan Zilean tercihlerini yapan takım, bu ikilinin iyi oyunlarıyla oyun boyunca rakibine sadece 2 skor alma şansı verdi. Dikkatini sürekli üst koridorda tutan OMG bu koridorda soAZ’dan 6 skor çıkarmayı bilerek galibiyet sayısını Fnatic ile eşitledi.

Alliance G – M Kabum E-Sports: D grubunun galibiyete hasret iki takımının mücadelesinde kazanan takım, favori Alliance ekibi oldu. Maçın başında Shook’un üst koridorda kurduğu üstünlüğe Kabum’un zamanında cevap verememesi, LEP’in 3 kez üst üste ölmesiyle sonuçlandı. Bu noktada yakaladığı kartopu etkisini arttırarak sürdürmeyi başaran Alliance grupta iddiasını sürdürmeyi başardı. Bu galibiyette dahi koridorunu rahat bir şekilde kazanmayı başaramayan Tabzz ve Nyph ikilisi ilerleyen maçlar için soru işaretleri yaratmaya devam etti.

Samsung Blue G – M LMQ: Kuzey Amerika 3.sü olarak geldikleri turnuvada ilk iki maçında flaş galibiyetler alarak grubun tepesinde yerleşmeyi başaran LMQ, karşılarında gün içinde aldığı mağlubiyetin acısını çıkarmaya kararlı Kore şampiyonunu buldu. Takım savaşı safhasına çok hızlıca geçilmesi sonucu yapılan ilk çatışmalar tüm oyuncuların canının çok düştüğü ancak skorun çıkmadığı enstanteneler şeklinde yaşandı. Ancak Deft’in tam anlamıyla konuya el koymasıyla beraber Blue hızlıca maçın üstünlüğünü eline aldı ve galibiyete ulaştı. Bu galibiyet, aynı zamanda grupta yer alan diğer takımlara Samsung Blue ekibinden gönderilen bir mesaj oldu.

Kaynak: League of Legends Türkiye

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!