Yılın Oyunu Olmaya Aday 5 Oyun

Bu yazımda 2018’in ilk yarısında çıkan ve benim severek oynadığım yılın oyunu olmaya aday en iyi 5 oyunu sizlere tanıtacağım.

Ağustos ayına gelmiş bulunuyoruz ve 2018 içerisinde geçirdiğimiz 6 ay boyunca bir çok oyun çıkışını yapmış bulunmakta. Bu oyunlardan bazıları daha şimdiden gönlümüzde yılın oyunu oldu bile… Bugün bu oyunlardan sadece 5 tanesini sıralama yapmadan inceleyeceğiz.

God of War:

Santa Monica Studio’nun efsane oyun serisinin son oyunu olan God of War bu yıla damgasını vuran oyunların başında geliyor. Önceki oyunlarda yunan mitolojisinin tanrılarını kılıçtan geçiren Kratos bu oyunda oğlu Atreus ile birlikte ölen eşi Faye’nin küllerini diyarların en yüksek dağından aşağı serpmek için yola koyuluyor. Yolculuk boyunca Atreus ile Kratos’un baba oğul ilişkisini görüyor ve türlü maceralara atılıyoruz. Yaklaşık 30 saatlik oynanış sunan oyun bizi hikayeden bir saniye olsun uzaklaştırmıyor. Öyle ki yükleme ekranlarında dahi farklı bir evrene gidip hikayeyi dinlemeye devam ediyor, uzun yolculuklarda yol arkadaşlarımız ile konuşmaya devam ediyoruz. Hikaye dışında oynanışta da önceki oyunlara göre büyük farklılıklar var. Bu farklılıklardan en göze çarpanı Kratos’un baltasını çeşitli kombolar ile fırlatabiliyor olması. Yılın oyunu olmaya aday God of War‘u eğer PS4’e sahipseniz kesinlikle oynamanızı öneriyorum.

God of War

A Way Out:

Hazelight Studios’un merakla beklenen oyunu A Way Out bu yıla damgasını vuran sürpriz oyunlardan biri. Oyunun çıkışı merakla beklendi ve çıktığında da çokça konuşuldu çünkü bu oyun bizleri 2 kişi oynamakta zorluyor ve 2 kişiden sadece birinin oyunu satın almasına olanak sağlıyordu. Oyunda hapishaneye atılmış iki farklı karakteri yönetiyoruz. Amacımız hapishaneden kaçıp intikam almak bu doğrultuda ilerlerken sürekli farklı maceralar yaşıyor, kendimizi türlü aksiyonlar içinde buluyoruz. Oyun bize soluksuz bir aksiyon-macera sunmuyor fakat etkileşime girebileceğimiz pek çok nesne, arkadaşımız ile oynayabileceğimiz mini gameler  sunuyor. Yaklaşık 6 saatlik oynanışı olan bu oyunu oynamanızı öneririm.

A Way Out

Kingdom Come: Deliverance:

Warhorse Studios’un 4 senedir üzerinde çalıştığı Kingdom Come: Deliverance orta çağ meraklılarının kesinlikle oynaması gereken bir rol yapma oyunu. First-Person kamera açısından oynanan oyunda ailesi katledilmiş, köyü yakılmış ve kaçarak kurtulmuş çelimsiz bir köylüyü yönetiyoruz. Ailesinin intikamını almak ve güçlü bir asker olmak isteyen karakterimizin macerasına ortak oluyoruz fakat bu bizim için göründüğü kadar kolay olmuyor. Karakterimizin güçsüz ve yeteneksiz olmasının yanı sıra oynanışın detaylı bir dövüş sistemine sahip olması oyunun başlarında çokça yenilmemize yol açıyor. Buna rağmen oyunun ilerleyen kısımlarında açık dünyada yapabildiğimiz görevler ve sürekli gelişerek daha büyük savaşlara dahil oluyor olmamız bu oyunu oynanır kılan yanları…

Kingdom Come: Deliverance

Detroit: Become Human:

Heavy Rain, Fahrenheit ve Beyond Two Souls gibi oyunlar ile tanıdığımız Quantic Dream’in çıkardığı; yüzlerce olasılık, onlarca sona sahip olan Detroit: Become Human şimdiden yılın oyunu olmaya aday. Oyun 2038 yılında Detroid şehrinde geçiyor. Şehirde insansı robotların yani androidlerin oldukça yaygınlaştığını ve bir çok insanın işsiz kaldığını görüyoruz. Bizi ”İnsanlar mı, androidler mi haklı?” ikileminde bırakan oyunda duygularını keşfeden ve dolayısıyla sahiplerine karşı itaatsizleşen 3 farklı android modelini yönetiyoruz. Başta da belirttiğim gibi yüzlerce olasılığa sahip bu oyunda istediğiniz tarafı tutabilir, her karakter ile farklı yolları tercih edebilir ve onlarca sonu oyunu tekrar tekrar oynayarak görebilirsiniz. Oyundan da öte bir sinema filmi tadında oynayabileceğiniz bu oyuna bir şans vermenizi öneririm.

Detroit: Become Human

Far Cry 5:

Ubisoft’un sevilen serisi Far Cry’a yeni bir soluk getiren Far Cry 5 farklı oynanış, daha büyük bir açık dünya ve yaklaşık 14 saatlik bir oynanış ile bu senenin ilk yarısında çıkmış en iyi oyunlardan biri. Oyunda Joseph Seed’in liderliğindeki Eden’s Gate tarikatının ele geçirdiği Hope Kasabası’nı tarikattan temizlemeye çalışıyoruz. Büyük düşman Joseph Seed’e ulaşmadan önce öldürmemiz gereken 3 kişi var: Jacob, John ve Faith. Bu düşmanlara ulaşmaya çalışırken farklı mekanları, farklı silahları, farklı araçları, farklı biyomları görüyoruz. Arcade bir oynanışa sahip olan Far Cry 5’i mutlaka oynamalısınız.

Far Cry 5

Call of Duty Black Ops 4’ten 4K Ekran Görüntüleri

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!