2017 Yükselme Ligi Değişiklikleri

Riot Games, resmi internet sayfası üzerinden yayınlanan bir makale ile 2017 sezonu için Yükselme Ligi’nde yapılan değişiklikleri oyuncularla paylaştı.

Elemeler 4 hafta sürüyor, ilk 3 lige çıkıyor.

Yükselme Ligi Açık Elemeleri 4 hafta olarak gerçekleşecek, bu elemelere Platin 5 üstü oyunculara sahip her takım katılabilecek.

4 haftalık eleme aşaması boyunca bir takım tüm elemelere katılabilecek ve her elemede ilk 16’ya giren takımlar puan toplayacak. 4. Açık Eleme’nin ardından en yüksek puana ulaşan 3 takım, eleme aşamasını geçerek lig aşamasına katılmaya hak kazanacak.

8 değil 6 takım

Yükselme Ligi geçtiğimiz dönemlerde 8 takımlı eleme usulü bir turnuva olarak oynanıyordu. 2017 ile birlikte bunu değiştiriyoruz ve Yükselme Ligi’nin adına yaraşır şekilde lig sistemine geri dönüyoruz.

Yükselme Ligi’nde mücadele edecek 6 takım şu şekilde:

  • Bir önceki mevsim Şampiyonluk Ligi’ni 8. bitiren takım

  • Bir önceki mevsim Şampiyonluk Ligi Elemeleri’nde mağlup olan 2 takım

  • Yükselme Ligi Açık Elemeleri’nden gelen 3 takım

Gerçekten “lig”

Yukarıda bahsettiğimiz 6 takım, 5 haftalık lig aşamasında birbiriyle ikişer kez maç yapacak. 5 hafta sonunda aldığı galibiyet-mağlubiyet oranına göre ilk 4’e giren takımlar Yükselme Ligi Finalleri’ne katılacak.

Sözleşmeli oyuncular

Yükselme Ligi’nin daha profesyonel olması için 2017 yılıyla birlikte getirdiğimiz bir diğer değişiklik, oyuncu sözleşmelerinin Riot Games tarafından tanınacak olması.

Yükselme Ligi’nin lig aşamasına katılan 6 takımın oyuncuları sözleşmeli olacak. Oyuncuların sözleşmeli olması sayesinde Şampiyonluk Ligi’ndeki profesyonelliği Yükselme Ligi’ne de aktarmayı hedefliyoruz.

Akademi takımı kuralı

Özet geç: 2017 yılı boyunca hiçbir Şampiyonluk Ligi takımının akademi takımı Şampiyonluk Ligi’ne yükselemeyecek ve yalnızca para ödülü için Yükselme Ligi’nde oynayabilecek.

Geçtiğimiz yıllarda Şampiyonluk Ligi’nde bulunan takımlar, Yükselme Ligi’ne akademi takımlarıyla katılarak birçok başarı elde etti ve hatta Şampiyonluk Ligi’ne yükselme fırsatı buldu.

Yükselme Ligi’ni yaparken en büyük hedefimiz, profesyonel olmaya çalışan takımlara ve oyunculara hem kendilerini gösterme fırsatı hem de Şampiyonluk Ligi’ne adım atma şansı vermekti. Bunu düşünerek 2017 yılında akademi takımlarının Yükselme Ligi’ne katılımında çeşitli kısıtlamalara gidiyoruz.

2017’de, Şampiyonluk Ligi’nde bulunan takımlardan en fazla ikisinin akademi takımı Yükselme Ligi’nde mücadele edebilecek. Yükselme Ligi’nde 2 akademi takımı bulunuyorsa ve bu takımlardan ikisi de Yükselme Ligi Finalleri’ne katılmaya hak kazandıysa, yalnızca en üst sırayı alan takım Yükselme Ligi Finalleri’ne katılabilecek, daha düşük sırayı alan takımın hakkı bir alt sıradaki takıma devredilecek.

Son olarak, Yükselme Ligi Finalleri’nde oynayan bir akademi takımı olursa, bu takım Şampiyonluk Ligi’ne ya da Şampiyonluk Ligi Elemeleri’ne yükselemeyecek ve sadece para ödülü için yarışıyor olacak.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!