2017 Sezon Güncellemesi

League of Legends 2016 Sezonu 7 Kasım’da sona erecek. 6 Aralık’ta başlayacak olan 2017 sezonu ile beraber oyunda önemli değişiklikler olacak. Gelin bunlara bir göz atalım:

DERECELİ

Tekli/Çiftli Sıra

2015 Dereceli sistemini hatırlıyor musun? Ona çok benziyor. Yalnız başına ya da güvendiğin bir arkadaşınla Altın Aşaması’nı (ya da daha yukarısını) hedefleyerek birlikte sıraya girebileceksin. 2015 ile arasındaki en büyük fark ise tercih ettiğin iki rolü seçip, tercih etmediğin bir rolü çıkarabilecek olman. Ayrıca Şampiyonluk Aşaması sadece tekli sıradan oluşacak.

Esnek Sıra

2016 Dinamik Sırası’na çok benzeyen Dereceli Esnek Sıra, beş oyuncunun birlikte sıraya girmesine olanak sağlıyor ve her iki sırada da yükselen oyuncular sezon sonunda fazladan ödüllere sahip olacaklar. Eğer grubun rekabetçi ortamda işleri ciddileştirmek istiyorsa, oynamanız gereken yer burası. Ya da tekli sıra oyuncusu olmana rağmen takım oyunu yeteneklerine daha fazla değer verilen bir ortamda oynamak istiyorsan Dereceli Esnek Sıra tam sana göre. Beş kişilik gruplar doğal olarak bu sıra ile birleştirilecek ve bu sayede 7/24 oyun bulunabilecek

OYUN TEKRAR VE ANTRENMAN

Oyun Tekrarı

-Yaptığın Hareketleri Sakla

Yaklaşık bir milyon yıl kadar önce oyunculara bir Oyun Tekrarı sistemi getireceğimizi söylemiştik. İstemci güncellenmesinin çıkışı ile birlikte bu sözümüzü sonunda tutuyoruz.

Oyun Tekrar’ı, İzleyici Modu’ndan alışık olduğun bütün özellikler ve hatta fazlasıyla birlikte geliyor. Oyun Tekrarlarını, Karşılaşma Geçmişi ve Oyun Sonu ekranlarından oyunun oynandığı yama boyunca indirebilirsin. Sonrasındaysa dahili kayıt aracını kullanarak oyunun en iyi anlarını bir video dosyası olarak kaydedip istediğin her yerde paylaşabilirsin.

-Hızlı Tarama

Beşte Beş’ini mi arıyorsun? Detaylı Zaman Çizelgesi bütün skorları, ejderhaları, baronları, yıkılan kuleleri ve patlayan inhibitörleri senin için bulacak ve böylece en beğendiğin anlar sadece bir tuş uzağında olacak.

Antrenman Modu

Sıçra ile aşması çok zor olan o duvar üzerinde çalışmak için yeteneklerinin bekleme süresini hemen sıfırla ya da farklı eşya dizilimleri deneyebilmek için altın miktarını ayarla. Bir duvarın dibinde Sıçra kullanmak için beş dakika beklediğiniz eski güzel günleri özleyeceğinizi biliyoruz. Sabır da bir çeşit yetenektir ve sizi bunun için takdir ediyoruz.

Son vuruşların üzerinde mi çalışmak istiyorsun? Karakterini seviye 1’de kilitle ve minyonlara kimin patron olduğunu göster!

Ormancı Corki denemek istiyorsun ama kurtlara ölüp ölmeyeceğinden emin değil misin? Her defasında yeni bir oyuna başlamak zorunda kalmadan orman kamplarını temizlemeyi deneyebilirsin!

 

İSTEMCİ

Eski istemcinin yerini tamamen yenilenmiş ve daha güvenilir bir istemciye bırakmasıyla çok uzun zamandır varlığını sürdüren hataları düzeltebilecek ve League of Legends’ın değişen geleceğine bir zemin hazırlayabileceğiz. Ayrıca, fırsattan istifade istemcinin görsellerini yeni bir hextech temasıyla süslemeyi de ihmal etmedik.

Her ne kadar istemciyi güncellemek daha çok gelecek için yapılmış bir hazırlık olsa da, güncelleyen oyuncular için birkaç yeni özellik eklemekten de kendimizi alamadık. Rün Sayfaları’nı sürükle bırak sistemi ile düzenlemek, yeteneklerinin oyun içindeki artışını görmek, hatta oyun içi ayarlarını değiştirmek artık istemci üzerinden mümkün olacak. Bir de unutmadan, gelecekteki bütün yeni özellikler (Oyun Tekrarı ve Antrenman Modu!) güncellenmiş istemciye özel olacak.

İstemcini güncellemek için sezon öncesi dönem başladıktan sonra açılacak ekranı kullan. Açık beta süresince eski istemciyi istediğin zaman tekrar kurabileceksin, ancak beta bittiğinde otomatik olarak yeni League of Legends istemci deneyimine geçeceksin. Beta’dan çıkış sadece bir başlangıç olacak ve istemci de oyunun kendisi gibi gelişmeye devam edecek.

 

SUİKASTÇİLER

TALON
Talon-gamexnow

Yeni özelliği Katilin Yolu ile artık hiçbir duvar Talon için yeterince yüksek değil.

Pasif – Bıçak Sırtı

Talon’un yetenekleri, şampiyonları ve büyük canavarları üç kademeli olacak şekilde yaralar. Talon, tamamen yaralanmış bir hedefe normal saldırı yaptığında hedefin kanayarak belli bir süre boyunca yüksek miktarda fiziksel hasar almasını sağlar.

 

Q – Noxus Diplomasisi

Hedefin üzerine atlar ve fiziksel hasar verir. Yakın dövüş menzilinden kullanıldığında, Talon hedefin üzerine atlamak yerine kritik bir vuruş yapar. Noxus Diplomasisi’nin bir birimi öldürmesi halinde Talon az miktarda can kazanır.

 

W -Biç Çek

Fiziksel hasar veren ve kısa bir süre sonra geri dönen hançerler savurur. Hançerler geri dönerken daha fazla fiziksel hasar verir ve isabet ettikleri bütün rakipleri kısa süreliğine yavaşlatır.

 

E – Katilin Yolu

Talon, belirli bir bölgeyi hedef alarak üzerinden çok havalı bir atlayış yapar. Talon, aynı bölgenin üzerinden uzun bir süre tekrar atlayamaz.

 

R – Gölge Saldırısı

Talon, bulunduğu konumdan bir bıçak çemberi fırlatarak birkaç saniyeliğine hareket hızını arttırır ve görünmez olur. Gizlilikten çıktığında bıçaklar, Talon’un yeni konumunda birleşir ve bir düşmanın içinden her geçişinde fiziksel hasar verir. Eğer Talon gizliliğini normal saldırı ya da Noxus Diplomasisi ile bozarsa, bıçaklar hedefinin konumu üzerinde birleşir.

 

RENGAR
Rengar-gamexnow

Pasif – Görünmez Yırtıcı / Kemikdiş Kolye

• Çalıdayken Rengar’ın normal saldırıları hedefine atlamasına sebep olur. Çatışmaya atlamak bir Vahşet oluşturur. Dört Vahşet’e ulaştığında Rengar’ın bir sonraki yeteneği güçlenir, özel etkiler kazanır ve ayrıca Rengar’a ilave hareket hızı sağlar.
• Rengar her farklı rakip şampiyonu öldürdüğünde bir ganimet kazanır. Her Ganimet için Rengar’ın saldırı gücü kalıcı olarak artar.

 

Q – Yabani

Rengar önünde duran rakiplere kesici bir darbe savurur. Ardından delici bir vuruş yaparak fiziksel hasar verir ve bir Vahşet oluşturur. Eğer dört Vahşet ile kullanılırsa her bir vuruşun hasarı büyük ölçüde artar.

 

W – Savaş Kükremesi

Kükreme bir Vahşet oluşturur, büyü hasarı verir ve Rengar’ın son birkaç saniyede aldığı hasarın bir kısmını iyileştirir. Eğer dört Vahşet ile kullanılırsa, Rengar üzerindeki bütün kitle kontrol etkilerini kaldırır ve kısa bir süreliğine gelen bütün kitle kontrol etkilerini engeller.

 

E – Bola Atışı

Hedef yönde bir bola fırlatarak fiziksel hasar verir, bir Vahşet oluşturur ve çarptığı ilk hedefi kısa süreliğine yavaşlatır. Eğer dört Vahşet ile kullanılırsa, bola çarptığı ilk hedefi kısa süreliğine olduğu yere sabitler.

 

R – Av Heyecanı

Rengar avcı hislerini harekete geçirir ve uzunca bir süre gizlenir. Gizlenmişken Rengar hareket hızı kazanır ve kendisine en yakın rakibi çok uzak bir mesafeden görebilir. Rengar, görünür hale gelen şampiyonun üzerine atlayarak garanti bir kritik vuruş yapabilir.

 

 

LEBLANC
Leblanc-gamexnow

Pasif – Şer Mührü

LeBlanc’ın yetenekleri hedefin üzerinde Şer Mührü bırakır. Bu mühür birkaç saniye sonra LeBlanc’ın diğer yetenekleri tarafından harcanarak daha fazla hasar vermesi için patlatılabilir.

 

Q – Kristal Küre

Rakibe hasar veren bir küre fırlatır. Eğer küre Şer Mührü’nü tetiklerse parçalanarak Şer Mührü’nü harcar ve en yakındaki mevcut Şer Mührü’ne hasar verir.

 

W – Vurkaç

Hedef konuma doğru atılır ve vardığında yakınında bulunan birimlere hasar verir. Vurkaç’ı birkaç saniye içinde tekrar kullanmak LeBlanc’ı başlangıç konumuna geri döndürür.

 

E – Hayali Zincir

Hedef istikamette elle tutulmaz zincirler fırlatır ve yakalanan ilk rakip hasar alarak zincirlenir. Eğer hedef belirli bir süre boyunca zincirli kalırsa ilave büyü hasarı alır ve olduğu yere sabitlenir.

 

R – Taklit

LeBlanc kısa süreliğine görünmez olur ve yerine temel yeteneklerinden birinin daha güçlü bir halini kullanacak bir Kopya oluşturur. Kopya sadece birkaç saniye kalır ve eğer şampiyonlar ya da kulelerden hasar alırsa yok olur. LeBlanc’ın ultisini taklit etmek hedef konumda bir Kopya oluşturur. Oluşturulduktan sonra, Kopya görünen en yakın rakip şampiyona doğru hareket eder ve vardığında LeBlanc’ın en son kullandığı yeteneğin hasar vermeyen bir halini kullanır.

 

KATARINA
Katarina-gamexnow

Pasif – Açgözlü

Yakın zamanda Katarina’dan hasar almış bir şampiyonun ölmesi halinde, Katarina’nın bekleme süreleri büyük ölçüde azalır

 

Q – Sıçrayan Bıçak

Yere düşmeden önce hedefe ve yakınındaki iki rakibe büyü hasarı veren bir hançer fırlatır. Eğer Katarina hançeri yerden alırsa, kendi etrafındaki bir alana büyü hasarı verir

 

W – Ölümcül Çeviklik

Havaya bir hançer fırlatarak kısa süreliğine hareket hızı kazanır. Kısa bir beklemenin ardından Katarina hançeri geri alabilir.

 

E – Shunpo

Hedef rakibe, dosta ya da hançere atlar. Vardığında Katarina yakındaki rakiplere büyü hasarı verir. Eğer hedef bir hançerse Shunpo’nun bekleme süresi büyük ölçüde azalır.

 

R – Ölüm Çiçeği

Hançerlerini benzersiz bir hızla en yakındaki üç rakip şampiyona savurarak yeteneğin süresi boyunca yüksek miktarda büyü hasarı verir. Hasar alan bütün rakiplerde iyileştirme etkilerini azaltan Ağır Yaralar açar.

 

Fizz

• Denizin dişlerinin aldığı mesafeye göre Fizz’in köpekbalığı büyür.

Zed

• Bir rakibi ölüm işareti ile öldürmek rakibinin saldırı gücünün bir kısmını geçici olarak Zed’e kazandırır.

Akali

• Akali kısa bir mesafe sıçrar ve arkasında bir Alacakaranlık Perdesi bırakır

Kha’Zix

• Kha’zix’in geliştirmeleri de geliyor. Q, W ve R tek başına kalmış hedefler üzerinde artık daha etkili

Shaco

• Shaco’nun klonu üç tane soytarı kutusu bırakır ve öldüğünde düşmanlarını korkutur

Ekko

• Ekko’nun pasifi artık yavaşlatmıyor fakat Ekko  zamanda geriye doğru gittiğinde Kronokırılma, Paralel Yakınsamayı tetikliyor

SUİKASTÇI EŞYALARI

Gizlenme Mekanikleri

• Kamuflaj

‘Stratejik’ gizliliğe Kamuflaj adını veriyoruz. Bu, haritada görünmeden hareket etmek veya bir hedeften diğerine geçmek için kullanıldığında çok güçlü bir özellik. Evelynn bu mekaniğe uzun bir süredir sahipti ve bunu şimdi Rengar ve Twitch’e de getiriyoruz.

• Görünmezlik

Görünmezlik ise bu iki mekaniğin daha yaygın olanı ve bir çeşit ‘taktiksel’ gizlilik olarak görülebilir. Görünmezlik etkisi kullanıcısını bir koridordan diğerine götürecek kadar uzun sürmese de, savaş esnasında (savaşın tam ortasında veya bir savaşa başlarken) manevra yapmaya daha uygundur. Wukong ve LeBlanc gibi şampiyonlar bu mekaniğe sahipler.

• Kontrol Totemi

Rengar ve Twitch’in de Kamuflaja bürünmesiyle, gizlilik üzerine kurulu şampiyonlara güçlerini geri verme şansını yakaladık. Böylece Görüş Totemi güncellenerek daha özelleşmiş bir görüş engelleme olan Kontrol Totemi’ne dönüştü. Kontrol Totemleri kendilerine ait görüşe sahip olmalarının yanı sıra, güçlü görüş engelleme de sağlar. Yakındaki rakip totemleri ve tuzakları ortaya çıkarıpkullanılamaz hale getirirken, Görünmez şampiyonları ortaya çıkarmaz.

OYNANIŞ

Canlı Orman

Bu yeşil harikalar Vadi’nin belirli bölgelerinde büyüyor ve oyun boyunca faydalı ödüller sunuyorlar.

Saçartohum

Yok edildiğinde yakındaki birimleri geriye iter. Bir sonraki orman kampına geçmek ya da seni kovalayan rakibinden kaçmak için kullan.

 

Keşif Çiçeği

Yok edildiğinde saldıranın aksi yönünde haritaya polen saçarlar. Polenler yolları üzerindeki birimleri ortaya çıkarır. Rakiplerinin ne yaptığını keşfetmek için kullan!

 

Can Eriği

Yok edildiğinde iyileştiren meyveler yere dökülür. Ormanda gezinirken can ve mananı doldurmak için bu meyvelerden ye.

 

Orman Değişiklikleri

Bitkilerin bazı (hepsi değil) Çarp avantajlarıyla kesişmesinden dolayı, Çarp avantajlarını tamamen kaldırarak işleri yoluna sokuyoruz (Çarp artık hangi canavar olduğuna bağlı olmaksızın, her büyük canavar üzerinde kullanıldığında seni iyileştirecek). Ayrıca daha kendilerine özgü hissettirebilmeleri için tüm kamplar üzerinde bazı küçük değişikliklere gidiyoruz.

Mavi Gözcü ve Kırmızı Korkabuk

Mavi ve kırmızı güçlendirme kamplarında yaşayan küçük canavarlar gönderildi.

 

Keskingagalar

Artık seni ölümüne gagalayacak altı tane keskingaga olacak

Alacakurtlar

Değişiklik yok

Gromp

Gromp’un zehri gitti. Ancak artık dövüşün başında sinirleniyor. Dil yarasına hazır olun

Kayacıllar

Kayacıllar sen öldürdükçe daha küçük kayacıllara bölünecek

Kabiliyetler

 

Eşyalar

 

Şampiyon Ustalığı

Her Dereceli sezonunda şampiyon başına bir adet ücretsiz Hextech Sandığı kazanabilirsin. Eğer oyuna birlikte girdiğin arkadaşın ya da sen daha önce sandık kazanmadığınız bir şampiyonla S- ya da daha yüksek bir not alırsanız ücretsiz sandık sizin olur! Şampiyonların çoğunluğuyla iyi skorlar alarak her sene 52 taneye kadar sandık kazanabilirsin.

2017 sezonunun başlaması ile tekrar her şampiyonla bir adet ücretsiz Hextech Sandığı kazanabileceksin.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!