2017 Dünya Şampiyonası Güncellemesi

Riot Games, geçtiğimiz günlerde sizlere duyurduğumuz 2017 Dünya Şampiyonasıı format değişikliklerininin detaylarını oyuncularla paylaştı:

Çin’de gerçekleşecek 2017 Dünya Şampiyonası, 13 farklı profesyonel ligin temsilcilerinin katılacağı 24 takımlı bir turnuva olacak.

ÖZET GEÇ:

●Çin’de gerçekleşecek 2017 Dünya Şampiyonası, 13 farklı profesyonel ligin temsilcilerinin katılacağı 24 takımlı bir turnuva olacak.

●2017 Dünya Şampiyonası, Grup Aşaması’ndan önce Ön Eleme Aşaması’nın gelmesiyle yeni bir formatta oynanacak.

●LMS, 2017 Dünya Şampiyonası’na üç adet seri başı hakkıyla katılacak.

●Bazı bölgeler MSI 2017 sonuçlarına göre ikinci seri başı hakkı kazanabilecek.

●Kore’den gelecek üç seri başı Ön Eleme oynamayacak ve Grup Aşaması’na otomatik olarak yerleştirilecek.

2017 League of Legends Dünya Şampiyonası 23 Eylül – 4 Kasım tarihleri arasında Çin’de gerçekleşecek.

 

TAKIMLAR

2017 Dünya Şampiyonası sırasında aşağıdaki bölgelerden 24 takım, 2017 Dünya Şampiyonası’nın birçok aşamasında boy gösterecek:

●Brezilya (BR)

●Çin (CN)

●Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS)

●Avrupa (EU)

●Japonya (JPN)

●Kore (KR)

●Latin Amerika – Kuzey (LAN)

●Latin Amerika – Güney (LAS)

●Kuzey Amerika (NA)

●Okyanusya (OCE)

●Güneydoğu Asya (SEA)

●Tayvan, Hong Kong, Makao (LMS)

●Türkiye (TUR)

 

BÖLGESEL YERLEŞTİRMELER

 Bölgesel yerleştirmelerde aşağıdaki birkaç değişiklik mevcut:

LMS için 3 takım yerleştirmesi: LMS, 2017 Dünya Şampiyonası’nda 2016 Dünya Şampiyonası’ndan farklı olarak 2 yerine 3 seri başı hakkı kazandı. LMS esasında bir bölgeyi ikiye bölen ve Dünya Şampiyonası yerleştirmeleri için benzer bir bölünmeyi zorlayan GPL’den ayrılan bir bölge. Ancak, 2015’teki oluşumundan bu yana LMS düzenli olarak güçlü bir bölge olduğunu gösterdi ve CN, EU, KR ve NA bölgeleriyle eşit sayıda olacak şekilde fazladan bir yerleştirme hakkı kazandı.

Kore Ön Eleme’ye katılmayacak: Kore 2015 ve 2016’da en iyi ortalamayı gösteren bölge olarak, 3 seri başının da 2017 Dünya Şampiyonası Ön Eleme Aşaması’nı geçip direkt Grup Aşaması’ndan başlamasını hak etti.

MSI sonuçları 2017 Dünya Şampiyonası’nı etkilemeye devam edecek:  Tıpkı geçen sene olduğu gibi, 2017 Dünya Şampiyonası’ndaki bölgesel yerleştirmeler MSI 2017 sonuçlarından etkilenebilir. Ancak bu etkilenme 2016’dakinden farklı olacak. MSI 2017 yenilikleri hakkında daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Bazı bölgeler MSI 2017 sonuçlarından ikinci yerleşme hakkı kazanabilir: BR, CIS, JPN, LAN, LAS, OCE, SEA ve TUR arasından MSI’da en iyi sonucu alan bölge Dünya Şampiyonası’nda fazladan bir seri başı hakkı kazanıyor. Bölgenin birincisi otomatik olarak Grup Aşaması’na yerleşirken, ikincisi Ön Eleme Aşaması’ndan başlayacak. Bu bölgelerden ikisinin MSI 2017’da aynı sonucu alması durumunda, fazladan yerleşim hakkı 2016’da gerçekleşen Dünya Şampiyonası/IWCQ’da en çok ilerleyen bölgeye gidecek.

Ligleri olgunlaşmasına ve takımları her sene daha iyi uluslararası sonuçlar kazanmasına rağmen, bu bölgelerin hiçbirine garanti ikinci yerleşim hakkı vermeyi uygun görmedik. Ancak 2017 performansları. 2018 seri başlarını belirlerken büyük bir etken olacak.

 

FORMAT

MSI 2017  ile birlikte,  Dünya Şampiyonası artık Grup Aşaması’ndan önceki Ön Eleme Aşaması’yla başlayacak.

Worlds 2017

2017 Dünya Şampiyonası hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!