2015 Dünya Şampiyonası Takım Sınıflandırması

Şampiyonlar belli oldu, bölgesel elemeler tamamlandı, Wildcard turnuvaları sonuçlandı ve son olarak geçtiğimiz cumartesi akşamı 2015 League of Legends Dünya Şampiyonası’na katılacak takımlar gruplarına yerleşti. Gün geçtikçe herkesin heyecanı giderek artıyor.

Dünya Şampiyonası’na katılacak takımlara mümkün olduğunca objektif bir gözle bakarak sizler için bir sınıflandırma yapmak istedik ve takımları 5 sınıfa ayırdık:

A Sınıfı
skt
SK Telecom T1

 

LGD
LGD Gaming

 

edg logo
Edward Gaming

• A sınıfındaki takımlar, bu seneki her iki sezonda da müthiş bir performans sergileyen, tartışmasız senenin en iyi takımları. B sınıfı takımlarla girecekleri mücadelelerde zorlansalar bile, potansiyel zayıflıklarının ortaya çıkmasına asla izin vermeyecek olan A sınıfı takımların her biri bu senenin Dünya Şampiyonluğu favorisi. Yarı finallerden önce elenmeleri ise beklenmiyor.

B Sınıfı

ktrolster
KT Rolster

 

invictus gaming
Invictus Gaming

 

fnaticlogo
Fnatic

 

Koo Tigers
KOO Tigers

• Bu sınıftaki takımlar oldukça yetenekli ekiplerden oluşuyorlar. Çoğu zaman A sınıfı takımlarla başa baş mücadeleler ortaya koyup zaman zaman galibiyet elde etseler de bunu istikrarlı bir şekilde gerçekleştirebilen ekipler değiller. Genelde belli bir sisteme bağlıymış gibi, tahmin edilebilir oyun stilleri ile oynuyorlar ve bu da zaman zaman takım içi çözülmelere sebep olabiliyor. B sınıfı takımların zaaflarında bahsetmek gerekirse; tutarsızlık (Invictus Gaming), mekanik yetenek eksikliği (KOO), oyun başında, alınan yanlış kararlar (fnatic) ve geri dönüş potansiyelinin düşük oluşu (KT) örnek verilebilir. Ancak yanlış anlaşılmasın, bu sınıftaki ekiplerin her biri korkulması gereken takımlar ve A sınıfı takımları da kolayca alt edebilecek düzeydeler.

C Sınıfı

ahq__Unicorn_LOGO
ahq e-Sports Club

 

origen logo
Origen

 

300px-Clg_logo2
CLG

• C sınıfındaki takımlar çok yetenekli takımlar olabilir ancak gözle görülür zayıflıklara sahipler. En basit açıklama ile bu takımların hiç biri A sınıfından ekiplerle boy ölçüşebilecek güce sahip değil. Eğer günlerinde olup, iyi bir oyun çıkartırlarsa B sınıfı takımları yenebilirler ancak bizce bu ekipler için çeyrek finalden ötesi sadece hayal.

D Sınıfı

Flash_Wolves_FinalOk
Yoe Flash Wolves

 

tsm logo
Team SoloMid

 

H2k(1)
H2K Gaming

 

Painrazer
paIN Gaming

 

cloud9-logo
Cloud9

• D sınıfındaki ekipler genelde birden fazla zayıf noktaya sahip takımlar.Genel manada Dünya Şampiyonası’nda başarılı olmaları, karşılarındaki ekibin kötü bir performans sergilemesine bağlı. Öte yandan da, Dünya Şampiyonası’nın sürprizlere gebe takımları da bu sınıf bünyesinde bulunuyor. Gruplardan çıkma ihtimalleri zayıf olmasına rağmen beklenmedik sonuçlar elde edebilirler.

E Sınıfı

BangkokTitans_0
Bangkok Titans

• Aslında fazla söze gerek yok. Bangkok Titans tartışmasız Dünya Şampiyonası’nın en zayıf ekibi konumunda. Gruplardan çıkması bile mucize olur.

 

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!