1907 Fenerbahçe BAU SuperMassive Karşısında Galip!

VF Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi 1. hafta 2. gün maçlarında son mevsim şampiyonu BAU SuperMassive 1907 Fenerbahçe karşısında mağlup oldu.

1907 Fenerbahçe-BAU SuperMassive Arasında Yeni Meta Savaşı

Yeni metanın eksilerini ve artılarının iyi bildiklerini gösteren iki takım da seçim yasaklama ekranında dengeli tercihler yaptı. BAU SuperMassive alt koridoru Zeitnot-Snowflower ikilisinin Mordekaiser-Pyke tercihlerine rakip 1907 Fenerbahçe ikilisi Padden-Zergsting iki tank ile karşılık vererek Orn ve Trundle tercih etti. Üst koridora Vladimir’i Thaldrin’in ellerinde gönderen 1907 Fenerbahçe maçı Thaldrin üzerine odakladı. BAU SuperMassive ise rakibinin üst koridor hamlesine fabFabulous’un ellerine Mundo’yu vererek Thaldrin’in güçlenmesini yavaşlatmayı amaçladı. Maç boyunca BAU SuperMassive alt koridor odaklı oynarken 1907 Fenerbahçe üst koridor odaklı oynadı. Alt koridorda iki tank ile rakibinin taşıyıcı odağı Zeitnot’un güçlenmesine fırsat vermeyen 1907 Fenerbahçe, Thaldrin’e güçlenmesi için zaman kazandırmış oldu. Bu fırsatı iyi değerlendiren Thaldrin koridor aşamasında minyon odaklı bir oyun sergileyerek takım savaşlarına kendini hazırlamış oldu. Yeni metanın götürülerine alışamadıkları gözlenen iki takımın nişancılarının ellerindeki şampiyonların yetenek setlerine alışık olmamaları, aldıkları yanlış pozisyonlar iki taraf için skor kaynağı oldu. Maçın 34. dakikasına girilirken BAU SuperMassive’nin aldığı baron kararını Zeitnot’un önde yakalanması sonrası Thaldrin’in aldığı doğru pozisyon ve doğru odakla cezalandıran 1907 Fenerbahçe baronu hanesine yazdırarak maçı kazanmayı bildi.

Royal Bandits Doğuş Üniversitesi Aurora’ya Kaybetti

İki takım da seçim yasaklama alanını güç olarak dengeli geçirse de DOU Aurora takımının alt koridorda tercih ettiği Yasuo üzerine kurduğu zıplat-ultile kompozisyonu etkili olacağının sinyallerini veriyordu. Bu kompozisyonun etkisini en aza indirgemek adına alt koridora Dumbledoge eline Rakan bırakan, orta koridora da Taric tercihi yapan Royal Bandist cephesi, ormancıları Closer’e Master Yi tercihi yaptı ve oyunu ormancı üzerine kurmayı tercih etti. Bu tercih oyunun ilk aşamalarında işlevselliğini gösterse de Aurora’nın Malphite-Braum-Alistar üçlüsüne karşı takım savaşlarında etkisiz kalmasıyla rüzgar Aurora yönüne dönmüş oldu. Rain’in Yasuo oyunculuğu göz doldururken Closer’in raki ormancı Wisdom’a alameti çaldırmasıyla birlikte Royal Bandits takımı hızla düşüşe geçti. Takım savaşlarında takımının verdiği hasarı tek başına üstlenen Closer üzerine odaklanan Aurora cephesi bu odağının meyvelerini topladı. Maçın 24. dakikasına girilirken baron savaşını kazanan Aurora devamında üstünlüğü ele geçirerek galibiyete uzandı.

HWA Gaming 2 de 2

Ligin yeni başlamasına rağmen oynanan maçlar arasında en formda üst koridor olarak göze çarpan Armut’un damga vurduğu maçta HWA Gaming dişli rakibi geçmeyi başardı. Bir önceki maçta harika geri dönüşe imza atan YouthCrew yine Elwind’in ellerine Aatrox bıraktı. Bu tercihe Armut Orn ile cevap verdi. HWA adına ormanda Trix’in Xin Zhao’su orta koridorda telracS’ın Cassiopeia’sı harikalar yaratırken YouthCrew bu ilerleyişe dur diyemedi. Takım savaşlarında Orn ultileri ve Trix’in içeride yaptığı oyunlarla taşıyıcılarına alan yaratan HWA temiz bir oyunla kazanmayı başardı.

Dark Passage Bursaspor Karşısında Galip

Lige kötü başlangıç yapan iki ekibin karşılaşması dengeli ve agresiflikten uzak başladı. İki ekip de 25. dakikaya kadar aldıkları 1 skorla maçı devam ettirirken Bursaspor’un aldığı baron kararı bir anda oyunu hızlandırdı. Buna hızlı cevap veren DP, Bursaspor ormancısı Stefan’ın Master Yi’si tüm hasarını bırakmaya başladığında Longb’nin Lulu’su ile devreye girerek rakibinin daha fazla skor toplamasını engelledi. Bu noktadan itibaren Panky’e skorları toplamak kaldı Aatrox ile dörtte dört bulan Panky üzerine baronu da takımı ile birlikte alarak Bursaspor’un düşüşünü hızlandırdı. Devamında maçı uzatmadan galibiyete uzanan hamleleri yapan Dark Passage galibiyete uzandı.

Birinci hafta ikinci gün maçları sonunda VFŞL sıralama;

VFŞL 1. Hafta 2. Gün Sıralama (LOLESPOR)

Vodafone Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi Heyecanı Başladı!

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!
Yazar

GameXNow

GameX Dijital Eğlence ve Oyun Fuarı'nın resmi oyun haber sitesi!