Jin Air’in Üst Koridor Oyuncusuna Uyarı ve Ceza!

LCS takımlarından Jin Air Green Wings‘in üst koridor oyuncusu Yeo “TrAce”Chang-dong, 20 Haziran günü MVP ile oynana maçtaki sportmenlik dışı hareketi sebebi ile uyarı ve ceza aldı.

TrACE; MVP ile oynana serinin ikinci maçın son anlarında Jin Air’in Nexus kulesi yok olmadan oyun ile olan bağlantısını kesti. Riot Games ise bu davranışın “Adil oyun” ve “Bilinçli olarak bağlantıyı koparma” kurallarına aykırı olduğunu söyleyerek oyuncuya uyarı verdi. Jin Air Green Wings yönetimi de oyuncuyu, miktarı açıklanmayan bir para cezası verdiğini açıkladı.

Yeo “TrAce”Chang-dong

Oyuncuların aldıkları uyarılar, genelde hafif cezalar gibi gözükse de uzun vadede ağır sonuçları olabiliyor. Riot Gamesi üst üste uyarı alan oyuncuları 6 aydan başlayan banlar ile cezalandıranın yanı sıra oynadığı takıma da puan cezası verebiliyor.

Jin Air Green Wings logo png

LCK’da 5. sırada bulunan Jin Air Green Wings, Yaz mevsiminin 4. haftasında  SK Telecom T1!i mağlup ederek yükseliş sinyalleri vermişti. Ancak sonrasında MVP ve ROX tirger karşısında üst üste mağlubiyetler aldı. Rakipleri karşısında gözle görülür bir şekilde zorlanan ve Yaz Mevsimi’indeki performansı oldukça düşük olan TrACE, 2.0’lık KDA ile Koreli tüm üst koridor oyuncuları arasında son sırada yer alıyor.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!