E-Spor Endüstrisinin Geliri 2016’da 500 Milyon Dolara Yaklaşacak!

İngiltere merkezli finansal araştırma şirketi PwC tarafından yayınlanan rapora göre, elektronik sporlar endüstrisinin 2016 yılı sona ermeden toplam 463 milyon dolarlık bir gelir elde etmesi bekleniyor. Bu da 2015 yılının verileri ile kıyaslandığında %43‘lük bir artışa denk geliyor. Düzenlenen şampiyonalardaki ödül miktarının gün geçtikçe artması ve elektronik sporların global bilinirliğinin her an artıyor oluşu, bunun başlıca itici gücü olarak gösteriliyor. Reklam, pazarlama, ürün tanıtımı ve tüketiciler için getirdiği yeni fırsatlar da cabası!

espor-arena

 

Finansal araştırmanın yanı sıra, elektronik spor izleyicileri ve genel olarak oyuncular ile ilgili de sosyal bir araştırma yapan PwC firması, izleyicilerin %57‘sinin kendini “hardcore oyuncu” olarak tanımladığını belirtiyor. İzleyicilerin %34‘lük en geniş kısmını oluşturan 18-24 yaş arasında olduğu belirtilen raporda genel oyuncu kitlesindeki kadınların %22‘si elektronik sporlarla ilgilendiklerini belirtirken erkeklerin ise %18‘i bu konuya ilgi duyduklarını belirtmiş.

rapor

Oyun tarzları ile ilgili istatistiklerde ise FPS oyunlarının yavaş yavaş MOBA’ların önüne geçtiği görülüyor. İzleyicilerin %63‘ü FPS oyunlarının müsabakalarını izlemeyi tercih ederken geri kalan %37 ise MOBA’yı tercih ediyor. Oyunculara izlemek yerine oynamayı tercih ettikleri oyunlar sorulduğunda ise FPS oyunları yine ilk sırayı alırken, MOBA’lar ise MMO ve Dövüş oyunlarının ardından 4. sırada yer almış.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!