HTC Vive’ın Fiyatı Belli Oldu!

Yenilikçi ve akıllı teknolojilerin öncüsü HTC, Valve işbirliğiyle geliştirdiği Vive sanal gerçeklik sisteminin ticari sürümünün nihai vesiyonunu duyurdu. Tüketici Sürümü  HTC tarafından Barcelona’da tanıtılan Vive 29 Şubat 2016 tarihinden itibaren ön siparişe açılıyor!

htc vive görsel

Vive’ın zengin özelliklerinin üzerine inşa edilen ve gücünü SteamVR teknolojisinden alan bu eksiksiz Vive sistemi, Vive Telefon Hizmetleri adı verilen yeni bir teknolojiyi de beraberinde getiriyor ve sanal gerçeklikte yeni bir standart oluşturuyor. Sanal dünyadan çıkmadan gerçek dünya ile bağlı kalınmasını sağlayan Vive Telefon Hizmetleri, iki gerçekliği birleştirebilme kabiliyetine sahip. Doğrudan sanal gerçeklik gözlüğünden, hem cevapsız hem de gelen aramaları görmenize ve cevap vermenize, metin mesajlarını almanıza ve hızlı cevaplar göndermenize olanak sağlayan bu yeni sistem ayrıca yaklaşan takvim içeriklerinizi kontrol etmenizi mümkün kılıyor.

Vive’ı bir adım daha ileri götüren Vive’ın tüketici sürümü, kablosuz olarak hareket takibi yapan güncellenmiş kontrolleri ve ön-kamerası, geliştirilmiş kafa bandı, daha fazla sağlamlık ve denge sunan yenilenmiş kafa yastığının yanı sıra  geliştirilmiş görsel sistemiyle Vive Pre’de tanıtılan özelliklerin çok daha fazlasını vaat ediyor.

799 USD fiyat ile satışa sunulan Vive, kısa bir süre için kullanıcıları VR dünyası ile tanıştıracak iki gelişmiş VR modülü ile birlikte gelecek:

Job Sımulator:  2050 Archıves

Owlchemy Labs tarafından tasarlanan bu modül kullanıcılar için  tüm işlerin insanların yerine robotlar tarafından yapıldığı ironik bir dünyanın kapılarını açıyor.

Fantastıc Contraptıon 

Northway Games  ve Radial Games tarafından ortaklaşa geliştirilen ikinci modül ise, gökyüzünde yüzen otlarla kaplı bir adada etkileyici bir yürüyüş vaat ediyor. Bu yürüyüşte kullanıcılar kendi elleriyle bir at büyüklüğünde makine inşa ediyorlar ve bu makineyi dünyaya bırakıyorlar.

Vive’da herşey oyundan ibaret de değil.  Bu içeriklerin yanı sıra, HTC, başta eğlence, perakende, eğitim, tasarım, sağlık ve otomotiv olmak üzere birçok sektörde içerik üretimini teşvik etmek için geliştiriciler ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Vive tüketici sürümü, 29 Şubat‘ta ön-siparişe açılacak ve Nisan ayı itibariyle ticari olarak satışa sunulacak. 799 USD fiyat ile satışa sunulan Vive, kablosuz VR kumandaları, oda ölçeğinde hareket alanı sağlayan sensörleri, dahili kameraya sahip başlığı  ile birlikte sunulan ilk tam VR çözümü konumunda.

Oculus Rift’in $600’lık fiyatı açıklandığında moraliniz bozulduysa HTC Vive’ın $799’luk fiyatı iyice gözünüzü korkutabilir. Ancak arkasında Valve gibi bir firmanın ve Steam’in desteğinin oluşu ve teknolojik olarak daha rafine olması sebebiyle Vive, Oculus’un bir adım önünde gibi gözüküyor.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!