2017 Sezon Ortası Turnuvası Güncellemesi

Riot Games, geçtiğimiz günlerde sizlere duyurduğumuz MSI turnuvası format değişikliklerininin detaylarını oyuncularla paylaştı:

MSI artık 13 farklı profesyonel ligin temsilcisinin katılacağı 13 takımlı bir turnuva olacak.

ÖZET GEÇ 

●MSI 2017 Brezilya’nın São Paulo ve Rio de Janeiro şehirlerinde 28 Nisan ve 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

●MSI 2017 13 farklı profesyonel ligin temsilcisinin katılacağı 13 takımlı bir turnuva olacak.

●Bölgesel seri başı yerleştirmesi geçtiğimiz iki senenin MSI ve Dünya Şampiyonası sonuçlarını temel alacak.

●MSI 2017’nin sonuçları 2017 Dünya Şampiyonası’nın bölgesel seri başlarını etkilemeye devam edecek.

 

TAKIMLAR

MSI 2017’ye birçok farklı yerden 13 takım katılacak. MSI 2017’ye aşağıdaki bölgelerin en yakın zamanda mevsim şampiyonu olmuş (Kış Mevsimi veya 1. Mevsim) takımları katılacak:

●Brezilya (BR)

●Çin (CN)

●Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS)

●Avrupa (EU)

●Japonya (JPN)

●Kore (KR)

●Latin Amerika – Kuzey (LAN)

●Latin Amerika – Güney (LAS)

●Kuzey Amerika (NA)

●Okyanusya (OCE)

●Güneydoğu Asya (SEA)

●Tayvan, Hong Kong, Makao (LMS)

●Türkiye (TUR)

 

SERİ BAŞI

Bu yıl, bölgeler seri başlarına geçtiğimiz 2 yılın MSI ve Dünya Şampiyonası sonuçlarına göre yerleştirilecek. Son 2 yıldaki profesyonel arena sonuçlarını göz önüne alıyoruz çünkü:

●Bir yıl içerisinde alınan sonuçlarda büyük değişiklik olabilir. Bu yüzden seri başı sistemini belirleyecek şekilde son yıla güvenmek istemiyoruz. Örneğin, her ne kadar Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan gelen Albus NoX Luna Dünya Şampiyonası’nda aşırı derecede iyi oynasa da, bu onların MSI veya Dünya Şampiyonası’na ilk çıkışlarıydı. Sadece bu performansı temel alarak Bağımsız Devletler Topluluğu’nun, geçtiğimiz etkinliklerde iyi bir performans sergileyen ancak geçtiğimiz Dünya Şampiyonası’nda Çeyrek Finallere takım çıkaramayan LMS’ten daha güçlü olduğunu düşünmemizin sağlıklı olmadığı fikrindeyiz.

●Bir diğer açıdan gelişmekte olan sporumuzda küresel anlamda 2014’ten bu yana büyük yapısal değişiklikler gerçekleşti (örneğin, LMS ve GPL’in bölünmesi) ve gerçekleşmeye de devam edecek. Bu tipteki hızlı bir evrimde, 3 sene önceki sonuçların da şu anki bölgesel gücü belirlemekte yeterli olmadığını görüyoruz.

Dikkate alacağımız uygun sonuçları belirledikten sonra, bütün bölgeleri 2015 MSI, 2015 Dünya Şampiyonası, 2016 MSI ve 2016 Dünya Şampiyonası sonuçlarına bakarak inceledik. Güç bakımından değerlendirirken benzer sonuçları ortaya çıkarmak için üç temel prensibi göz önüne aldık:

●Dünya Şampiyonası yılın en önemli turnuvası olduğu ve daha fazla takıma ev sahipliği yaptığı için Dünya Şampiyonası sonuçlarını MSI sonuçlarından daha önemli kabul ettik

●Güç faktörünü belirlerken, yakın tarihte alınan sonuçlara eskiye göre öncelik tanıdık

●Turnuva sonuçlarını, rakip veya oyun skoru fark etmeksizin ulaşılan aşamaya göre değerlendirdik.

Geçtiğimiz iki yılın kümelenmiş sonuçları ise şu şekilde:  

MSI 2017

Yukarıdaki görselde de görebildiğiniz gibi, geçtiğimiz iki senede LMS ve NA bölgeleri CN, EU ve KR kadar iyi performans sergileyemediği için Ön Eleme Aşaması, 2. Raunt’tan başlayacak. Daha detaylı belirtmek gerekirse: CN, EU ve KR bölgelerinin hepsi 2015 MSI, 2015 Dünya Şampiyonası ve 2016 Dünya Şampiyonası’nda genel pozisyon ve zirve performansları açısından NA bölgesi karşısında üstün gelmiş. CN, EU ve KR bölgelerinin hepsi aynı zamanda 2015 MSI, 2015 Dünya Şampiyonası ve 2016 Dünya Şampiyonası’nda LMS bölgesinden daha iyi veya neredeyse eşit bir performans sergilemiş.

Bu sonuçları temel alarak, #1 CN, #1 EU ve #1 KR, MSI 2017’nin 6 takımlı Grup Aşaması’na otomatik yerleştirilecek.

Aşağıdaki bölgelerin 1 numaralı seri başları Ön Eleme Aşaması, 1. Raunt’ta oynamaya başlayacak: BR, CIS, JPN, LAN, LAS, OCE, SEA & TUR. Bu bölgeler eskiden olduğu gibi kolektif biçimde değerlendirilmeyecek; yani artık “Wildcard” durumu söz konusu değil. Artık her bölgenin performansı bireysel olarak değerlendirilecek. Takımların 2017 etkinliklerindeki yerleştirmelerini belirleyen bu değerlendirme, gelecek etkinlikleri de etkilemeye devam edecek.

 

Format

MSI 2017

Üç takım Grup Aşaması’nda CN, EU ve KR ile karşılaşmak üzere Ön Eleme Aşaması’ndan geçecek. Grup Aşaması 2016’da olduğu gibi 6 takımın tek maç üzerinden çift devreli lig oynadığı bir arena olacak.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, en iyi dört takım maçların 5 maç üzerinden oynandığı Eleme Aşaması’na yükselecek. 

 

MSI’IN 2017 DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA YENİ ETKİLERİ

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, MSI’ın sonuçları 2017 Dünya Şampiyonası’nın bölgesel yerleştirme sonuçlarını etkileyecek. 

MSI 2017

2016’da olduğu gibi, MSI’ın en iyi bölgeleri Dünya Şampiyonası Grup Aşaması’nın ilk 4 seri başı olmayı garantileyecek. Ek olarak, BR, CIS, JPN, LAN, LAS, OCE, SEA ve TUR bölgeleri arasından en yüksek sırada olan bölge Dünya Şampiyonası’nda fazladan yer hakkı kazanacak: bu bölgelerin birincileri Grup Aşaması’ndan, bölgenin ikincisi ise Ön Eleme Aşaması’ndan başlayacak. Eğer bu bölgelerden ikisi MSI’ı ilk dört sırada bitirirse, iki bölgenin de birincileri Worlds Grup Aşaması’na en yüksek seri başı olarak başlayacak ve ikincileri Ön Eleme’ye gidecek. Ön Eleme’nin geri kalanı bu yerleştirmenin etrafında düzenlenecek.

Bu değişikliklerin 2017 Dünya Şampiyonası’nı nasıl etkileyeceği ve turnuvaya gelen değişiklikler konusunda daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Bu yazıyı arkadaşlarınla paylaş!